سلام به همراهان فریش تم
آیا تا به حال فکر کرده اید که یک محتوای خوب چه ویژگی هایی دارد؟ آیا شما هم مانند اکثر کاربران اینترنتی، چند وبسایت مورد علاقه دارید که هر روز یا هر هفته به آن سر می زنید و اگر بنا به دلایلی نتوانید این کار را بکنید، احساس می کنید چیزی از دست داده اید؟ چه چیزی باعث شده مطالب و محتوای این وبسایت ها تا این اندازه جذاب و خواندنی باشد؟
چطور می توانیم محتوایی خواندنی تولید کرده و مخاطب را به خود جذب کنیم؟ در ادامه 4 نکته برای این کار معرفی خواهیم کرد. قبل از همه چیز این نکته بسیار مهم را در نظر داشته باشید که وقت کاربران محدود است و ما باید به این زمان محدود احترام قائل شویم. با در نظر گرفتن این نکته می توانیم مشخصات یک محتوای روان و خواندنی را بررسی کنیم:
عنوان
اولین قدم در جذب مخاطب این است که نظرش را جلب کنید. اصلی ترین وسیله برای این کار نیز عنوان مطلب و یا همان تیتر است. به طور متوسط، 8 نفر از هر 10 نفر عنوان مطلب شما را خواهند خواند، اما فقط 2 نفر آن را ادامه خواهند داد. هدف شما باید از همان ابتدا این باشد که کاربران را مجبور به خواندن پاراگراف اول کنید. اگر نتوانید با یک تیتر جذاب این کار را انجام دهید، بقیه زحمات تان به باد خواهد رفت.
همان طور که اولین برخورد ما با افرادی که تازه آشنا شده ایم، می تواند تاثیر زیادی در ادامه رابطه مان داشته باشد، یک تیتر خوب نیز می تواند باز شدن و خوانده شدن محتوا را تضمین کند. اجازه دهید ویژگی های یک تیتر خوب را به طور خلاصه عنوان کنیم:
- به خوبی توصیف کند: خواننده باید با دیدن تیتر، موضوع کلی مطلب را متوجه شود.
- کنجکاوی را بر انگیزد: با این که مورد قبلی باید رعایت شود، اما نه بیش از حد. چون اگر خواننده با دیدن عنوان مطلب، تمام اطلاعاتی که لازم دارد را به دست بیاورد، دیگر دلیلی برای باز کردن آن و خواندن توضیحات نخواهد داشت. پس سعی کنید بخشی از اطلاعات مهم مطلب را طوری پنهان کنید که حس کنجکاوی را در کاربر ایجاد کند.
- ایجاد ارزش کند: یک کاربر چرا باید محتوای شما را بخواند؟ در مجموع مطلب شما باید چیزی برای ارائه کردن داشته باشد، یعنی ارزشمند باشد. این ارزشمندی نیز باید در عنوان مطلب نشان داده شود.
- متمایز باشد: عنوان مطلب شما باید از دیگر مطالب مشابه تا حد امکان متمایز باشد تا بتواند توجه ها را جلب کند.
- ضرورت: معمولا کاربران برای محتوایی بیشتر ترغیب می شوند که بدانند اگر همین امروز آن را نخوانند، فردا دیگر به درد شان نخواهد خورد.
یادتان نرود که نوشتن تیتر های خوب، نیازمند تمرین زیاد است. از این به بعد هر گاه که تصمیم به نوشتن یک تیتر کردید، نکات بالا را در ذهن خود مرور کنید.
سبک نوشته
سبک نوشته شما تاثیر زیادی در محبوبیت آن دارد. بسته به نوع محتوایی که تولید می کنید، باید بتوانید سبک مورد نیاز آن را تشخیص داده و به کار ببرید. برای مثال محتوایی که اکثرا اساتید دانشگاه و محققین و دانشجویان را هدف قرار داده باشد و موضوعی آکادمیک داشته باشد، باید رسمی و خشک نوشته شود. برعکس، محتوایی که برای مردم عادی نوشته می شود، باید غیر رسمی و دوستانه باشد. البته همین سبک دوستانه هم انواع مختلفی دارد که به خود شما بستگی دارد.
به طور خلاصه اگر بخواهید طیف وسیعی از جامعه را هدف قرار دهید، باید در نظر داشته باشید که مردم دوست دارند محتوایی را بخوانند که یک درجه پایین تر از سطح خودشان باشد.
حجم نوشته
در این مورد، دو دیدگاه غالب وجود دارد. اولی طرفدار محتوای کوتاه و مختصر است. محتوایی که بتواند در سریع ترین زمان ممکن بیشترین اطلاعات را برای خواننده کم حوصله ارائه دهد. وبسایت های محبوبی مانند Entrepreneur از این دیدگاه پیروی می کنند و مطالب شان بین 500 تا 1000 کلمه است.
در طرف دیگر نیز طرفداران محتوای طولانی قرار دارند. آمار های به دست آمده توسط شرکت های مختلف نشان می دهد که مطالب بین 1500 کلمه تا 3000 کلمه در شبکه های اجتماعی بیشتر به اشتراک گذاشته می شوند و همچنین ضریب تبدیل بالایی نیز دارند.
حالا می پرسید کدام را باید انتخاب کرد؟ بهترین جواب شاید این باشد که هر دو را. نوشتن محتوای طولانی به صورت مستمر کار آسانی نیست و احتمالا کاربران را نیز خسته خواهد کرد، اما اگر بتوانید ضمن نوشتن محتوای کوتاه، هر از چند گاهی مطالب و پست های بلند نیز تولید کنید، هم توجه کاربران را جلب خواهید کرد و هم از لحاظ سئو پیشرفت خواهید کرد.
جلوه های دیداری
یکی از بهترین روش ها برای این که بتوانید محتوا را به چشم کاربر بکشید، این است که آن را به حالت اینفوگرافیک، اسلاید شو، تصویر، و یا ویدیو در بیاورید. حتی گذاشتن تصویر هایی زیبا در میان متن نیز می تواند تاثیر گذاری بالایی داشته باشد.
طبق آمار، محتوایی که دارای جلوه های دیداری باشد، حدود دو برابر محتوای متنی ساده اشتراک می گیرد.
نکات بالا همگی یک هدف را دنبال می کنند: جلب توجه و رضایت کاربر. پس به یاد داشته باشید که برای این کار محدودیتی وجود ندارد. اگر بتوانید با استفاده از روش های بالا و یا هر روش ابتکاری دیگری، خوانندگان را به خود جذب کنید، مطمئن باشید هیچ مشکلی در زمینه سئو نخواهید داشت.
لینک های خراب
لینک های خراب می توانند خسارت زیادی به شما وارد کنند. اولین و مهم ترین نتیجه شان کاهش رضایت کاربر یا خریدار احتمالی است. به همین دلیل است که موتور های جستجو گر این پدیده را به عنوان فاکتوری مهم در سنجش کیفیت و رنکیگ وبسایت ها در نظر می گیرند.
لینک های خراب می توانند به دلیل تغییر نام یا انتقال صفحات وبسایت بدون تغییر لینک های داخلی، لینک دادن به محتوایی که حذف شده و دیگر وجود ندارد، و یا لینک دادن به محتوایی که آدرسش را تغییر داده است، به وجود آیند.
شاید شما بیشترین توجه را به لینک های وبسایت خود بکنید و هیچ مشکلی از طرف خود شما وجود نداشته باشد، اما واقعیت این است که همه وبسایت ها این کار را نمی کنند. به همین دلیل با گذشت زمان، وبسایت های دیگری که شما به آن ها لینک داده اید، صفحات شان را تغییر می دهند و لینک های شما شکسته می شود. به این پدیده اصطلاحا “پوسیدگی لینک” می گویند.
کارایی
کارایی وبسایت شما تاثیر مستقیمی هم در تجربه کاربر و هم در رنکینگ موتور های جستجو دارد.
اصلی ترین معیار سنجش کارایی نیز زمان لود شدن صفحه و سرعت وبسایت شماست. گوگل نیز در آخرین تغییراتی که به الگوریتم خود داد، زمان لود شدن صفحه را به عنوان فاکتوری اساسی در پیج رنگ اعمال کرد.
نتیجه تمام این نکات ریز و درشت این است که مهم نیست وبسایت شما تا چه اندازه با استاندارد ها همخوانی دارد. اگر از آن غافل شوید و با تغییرات وب همگام نباشید، نخواهید توانست موقعیت خود را حفظ کنید.
سعی کنید همیشه اخبار و تغییرات مربوط به استاندارد های سئو را دنبال کرده و در مورد وبسایت خود به اجرا بگذارید. با انجام این کار هر روز یک قدم به صفحه اول گوگل نزدیک تر خواهید شد.
منبع: فریش تم ارائه دهنده : پوسته وردپرس ، قالب وردپرس ، افزونه وردپرس ، آموزش وردپرس ، آموزش سئو