شکی نیست که اصلی ترین رکن اینترنت “محتوای” آن است و داشتن یک محتوای خوب، می تواند تضمین کننده موفقیت شما در آن باشد. اما در مورد تعریف محتوای خوب و به خصوص محتوای متنی خوب، مباحث زیاد و متفاوتی مطرح شده است.
یکی از مواردی که زیاد مورد بحث و جدل واقع می شود، طول یک محتوای متنی است. این که چند کلمه بنویسیم تا هم موتور های جستجو راضی باشند و هم کاربران؟
خوشبختانه در یکی دو سال اخیر در مورد سوال بالا تحقیق های زیادی انجام گرفته و نتایج خوب و محکمی نیز به دست آمده، که در این مقاله آن ها را بررسی خواهیم کرد.
جنگ خیر و شر در میدان محتوا: محتوای کوتاه در برابر محتوای طولانی
قبل از همه چیز این نکته را اشاره کنیم که منظورمان از محتوای کوتاه؛ محتوای 1000 کلمه و پایین تر از آن است و منظورمان از محتوای بلند، 2000 کلمه و بالاتر از آن است.
طبق تحقیقاتی که توسط شرکت های BuzzSumo و همچنین BlogTyrant انجام شد، یک نتیجه واحد به دست آمد: محتوای طولانی، بهتر و بیشتر از محتوای کوتاه اشتراک گذاشته شد. همچنین محبوبیت محتوای طولانی نیز بالاتر بود.
همچنین در یک تحقیق دیگر نیز این طور نتیجه گیری شد که مطالب 2500 کلمه ای بهتر از دیگر مطالب به اشتراک گذاشته می شوند و در موتور های جستجوگر اولویت بالاتری دارند.
در مقابل این ها، به مطالبی نیز بر می خوریم که محبوبیت بسیار بالایی دارند و میلیون ها بار به اشتراک گذاشته می شوند، اما طول ناچیزی دارند، برای مثال 150 تا 300 کلمه.
پس با این وجود می توانیم نتیجه بگیریم که خود محتوا، فارغ از این که چند کلمه است، تاثیر به مراتب بیشتری روی کاربر دارد. یعنی امکان دارد یک متن 130 کلمه ای به حدی خوب و کاربر پسند باشد که چند برابر یک مطلب 3000 کلمه ای به اشتراک گذاشته شود و محبوبیت کسب کند.
فاکتور های موثر در موفقیت محتوا
با این که شواهد و مدارک به نفع محتوای طولانی هستند، اما اگر دقیق تر بررسی کنیم، می بینیم که طول مطلب، تنها فاکتور تعیین کننده نیست.
در ادامه چند مورد از اصلی ترین فاکتور ها را بررسی کنیم:
-
نظر گوگل در مورد کیفیت محتوا.
قطعا محتوایی که “کیفیت بالا” داشته باشد، از دید گوگل اولویت بالاتری دارد. اما منظور گوگل از “کیفیت بالا” چیست؟ دقیقا همان مسائلی که مربوط به بهینه سازی وبسایت می شوند. خود گوگل بیش از 200 نکته معرفی کرده که در نتایج جستجو ها دخیل هستند.
اگر به بخش سئو و بهینه سازی وبسایت ما مراجعه کنید، پیشنهاد های مربوط به این مساله را خواهید دید.
در مورد طول مطالب اگر بخواهیم خلاصه بگوییم، مطالبی از دید گوگل بهتر هستند که طولانی تر باشند و بتوانند بک لینک بیشتر، ساب هدینگ بیشتر، برچسب Alt بیشتر، و کلمات کلیدی طولانیِ بیشتری داشته باشند.
-
نظر کاربر در مورد محتوا.
شاید باور داشته باشید که کاربران حوصله چندانی برای خواندن مطالب طولانی ندارند، و تا حدی هم حق با شماست، اما در کل این مساله صحت ندارد.
مطالب طولانی این دیدگاه را در ذهن خواننده ایجاد می کنند که یک معرفی جامع و کوتاه در مورد موضوع مربوطه عنوان خواهد کرد. اما در مقابل، مطالب طولانی، عمیق تر و تخصصی تر هستند و بیشتر قابل اعتماد می باشند.
-
میزان اعتبار.
این فاکتور را می توانیم ترکیبی از موارد یک و دو بدانیم.
مطلبی که پس از تحقیق و بررسی کافی تهیه شده باشد و با دقت موضوع مورد بحث را بررسی کند، هم از دیدگاه گوگل اولویت بالاتری خواهد داشت و هم از دیدگاه کاربر.
یک مساله مهم دیگر: زمان
نوشتن مطالب طولانی و مفید یک طرف ماجرا ست و نوشتن مطالبی که به خوبی توسط خواننده درک شوند، طرف دیگر. به همین دلیل نویسنده یک مطلب باید رفتار های کاربران را نیز به خوبی بشناسد.
پس با این حساب باید به یک سوال مهم پاسخ دهیم: ” یک کاربر تا چه مدت می تواند روی خواندن متن متمرکز شود؟ “
وبسایت Medium آزمایش های دقیق و زیادی در این مورد انجام داده و نتایج ارزشمندی هم به دست آورده. طبق گفته های این وبسایت، بهترین مقالات اینترنتی، مقالاتی هستند که خواندن شان 7 دقیقه طول می کشد.
همچنین اگر سرعت خواندن یک فرد معمولی را 300 کلمه در دقیقه فرض کنیم، این فرد بعد از خواندن 2100 کلمه خسته خواهد شد.
آمار و ارقام بالا می توانند در نوشتن مطالب به شما کمک زیادی کنند. سعی کنید هنگام انتشار مطالب، آن ها را در نظر داشته باشید.
در مورد تصاویر چطور؟
در یک مقاله منتشر شده توسط HubSpot که 100 وبسایت پر طرفدار را بررسی کرده است، این طور نتیجه گیری شد که این وبسایت ها به طور میانگین به ازای هر 350 کلمه متن، یک تصویر قرار می دهند. همچنین عنوان شد که کاربران برای مشاهده عکس های یک مقاله، 10 درصد زمان بیشتری صرف می کنند.
با این حساب می توانید از تصاویر نیز برای نگه داشتن کاربر در سایت خود استفاده کنید. همچنین اگر بتوانید به خوبی این کار را کنید، نیاز کمتری به کلمات خواهید داشت.
نتیجه گیری
در آخر این را هم بدانید که هدف از نوشتن یک مطلب رساندن مفهوم مورد نظر به مخاطب است. اگر در مورد موضوعی می نویسید که می توان در چند پاراگراف توضیح داد، کش دادن و اضافه کردن کلمات به درد نخور قطعا برایتان گران تمام خواهد شد.
برای مثال همین مطلبی که الان در حال مطالعه اش هستید. با این که امکان دارد چند هزار کلمه دیگر اضافه کنیم، ولی چنین نکردیم، چون با همین 1000 کلمه نیز آنچه را که میخواستیم انتقال دادیم. اگر همین مطلب در مورد “تاریخ کامپیوتر” بود، حداقل طولی که داشت 3000 کلمه می بود. پس موضوع مورد بحث نیز اهمیت دارد.
امیدواریم این مطلب کمک تان کرده باشد.
ارائه دهنده فریش تم : مرجع قالب وردپرس , پوسته وردپرس , افزونه وردپرس , آموزش وردپرس , سئو , آموزش سئو